Zelf aan de slag

Workshops

Dit voorjaar organiseren we 3 workshops heggen leggen waarbij experts je telkens een andere techniek aanleren:

  • zaterdag 05/02/2022 in Bocholt (door Valentijn De Cock, Inverde). Deze workshop is volzet. Als je je voor deze sessie inschrijft kom je op de wachtlijst en nemen we contact op bij eventuele afmeldingen. Heggen leggen volgens de natuurbehoudsstijl.
  • zaterdag 12/02/2022 in Hamont-Achel (door Jeroen Rappé van Tree-Hive en Kevin Lambeets van Zeis en Bijl). Boerenstijl: combinatie van verschillende technieken: knikken, buigen, leiden, leggen en vlechten. Opgelet, deze datum is verzet (origineel was het 19/02/2022).
  • zaterdag 19/03/2022 in Pelt (door Lex Roeleveld, Bureau Heggen). Hier zijn nog plekjes vrij. Schrijf je snel in via deze link.

 

De workshops starten met een theoretisch gedeelte over de verschillende stijlen van heggen leggen, materiaalgebruik, veiligheid...Daarna ga je zelf aan de slag waarbij je in groepjes een heg leert leggen. Na de workshop heb je de techniek voldoende onder de knie om zelf heggen te leggen.

Heb je interesse in de workshop maar is deze volzet of afgelopen, dan schrijven we je bij op de interesselijst via info@rllk.be. Bij het organiseren van nieuwe workshops, nemen we contact met je op.

Instructiefilmpje

Expert Lex Roeleveld van Bureau Heggen legt uit hoe je een heg kan leggen.